Visst kan Instagram vara lite av en djungel? Med intryck kors och tvärs kan det vara svårt att navigera sig fram och hitta konton som inspirerar på riktigt. Vi på redaktionen vill därför hjälpa till genom att lyfta konton som vi anser står för bra värderingar och som samtidigt kickar igång vår kreativitet.


deadwood När något är snyggt är det också hållbart, eftersom man vill använda det om och om igen! Deadwoods skinnjackor och väskor i klassiskt snitt får därför högsta poäng på hållbarhetsskalan, eftersom alla deras produkter dessutom är tillverkade i hundra procent återvunnet läder. Ett smart val både stil- och miljömässigt, alltså!

Instagram: @deadwood
Hemsida: www.deadwoodstudios.com/

levabilligt Spara pengar i vardagen för att kunna förverkliga andra drömmar, det är mottot bakom mysiga @levabilligt på Instagram. Här finns fullt med handfasta tips och tricks för hur en familj i alla storlekar kan leva mer ekonomiskt, men också tänkvärda påminnelser och finurliga små idéer om hur även relationer kan tas hand om och göras mer hållbara.

Instagram: @levabilligt
Hemsida: www.levabilligt.com

medvetenkonsumtion.se Föreningen Medveten Konsumtions instagramkonto bjuder på dagliga doser av allmänbildning kring hur vår konsumtion fungerar och vad den får för konsekvenser i verkligheten. Kombinerat med små utmaningar och råd som är enklare än man tror att applicera på sin vardag, rustar de en för att kunna bryta invanda konsumtionsmönster. Och vill man veta ännu mer, kan man till och med gå deras distansutbildning i konsumtion, miljö och etisk handel!

Instagram: @medvetenkonsumtion.se
Hemsida: www.medvetenkonsumtion.se

klimatklubben.se Mode, inredning och stil – men på ett sätt som ökar medvetenheten kring vår miljö istället för att bygga på klimatångesten. Klimatklubbens estetiskt tillfredsställande instagramkonto uppmanar till all slags aktion för klimatet och framtida generationer, oavsett om det är genom strejkande eller loppisshopping. Numera finns de även fysiskt på flera ställen i landet där klimatengagerade människor gått ihop för att hjälpas åt, peppa och inspireras av varandra.

Instagram: @klimatklubben.se
Hemsida: www.klimatklubben.se

idanilssi Alla som nånsin snörat på sig ett par springskor förstår att ultralöpning, för att inte tala om traillöpning, är något minst sagt speciellt att ägna sitt liv åt. Men när man följer Ida Nilsson, en av Sveriges allra främsta inom båda kategorierna, blir det ändå lätt att inse tjusningen och vem som helst får lust att ge sig ut och springa. Om det sedan är löpningens naturliga minimalism, de storslagna omgivningarna, Idas smittsamma energi eller en kombination av allt som lockar, spelar mindre roll.

Instagram: @idanilssi

elise1933com Bär din kropps rättigheter med stolthet och utan kompromisser, och toppa det med en statement-tisha från Elise1933 för att påminna andra att göra detsamma. RFSU:s egna klädmärke är lika delar galet träffsäker styling och normkritiskt budskapsspridande, som gör din instagramfeed både smartare och snyggare. (Och varför inte slå till på en t-shirt ur deras senaste maskulinitetskollektion att bära på äventyret för att slippa tröttsamma mansplainers?)

Instagram: @elise1933com
Hemsida: www.elise1933.com/

food_pharmacy Aldrig har väl så många varit så medvetna om sin tarmflora eller druckit så mycket sellerismoothie, och det är tack vare kvinnorna bakom food_pharmacy. De har gått till grunden med att undersöka hur vi egentligen kan äta oss till en bättre hälsa, och levererar recept och insikter med hjälp av experter på ämnet och med hänsyn till minsta lilla bakterie i vår kropp.

Instagram:@food_pharmacy
Hemsida: https://foodpharmacyco.com/

jonas_draws. Går du igång på söta surfande pingviner, campande björnar, mjuka surfvågor och spetsiga berg ska du spana in Jonas Claessons konto. Hans lekfulla och färgglada konst tar inspiration från naturen och havet och bildar en fröjdfull symfoni för ögat och sinnet! Hans motiv pryder kläder från bland annat Patagonia och Gregory.

Hemsida: https://shop.jonasclaesson.com/
Instagram: @jonas_draws

Portionenundertian. Med sina inspirerande och klimatsmarta recept bjuder matkreatören och dietisten Hanna Olvenmark på recept för 10 kr/portion ”Bra mat för dig, plånboken och planeten” är hennes motto. Hon älskar att äta utomhus och guidar till god och smart mat som du enkelt kan tillaga på ditt stormkök. Alla recept är vegetariska eller veganska.

Hemsida: https://undertian.com/
Instagram: @portionenundertian

Onedge. On edge communityt fullkomligt exploderar av äventyrslystna tjejer och har växt lavinartat sedan starten. Deras Instagram är en cocktail av inspirerade äventyr och mäktiga bilder. Allt utfört av tjejer. Oavsett om du bara vill ha inspiration, letar efter de bästa vandringskägorna eller vill ha en ny klättringskompis så kommer du att hitta vad du söker. De arrangerar även resor.

Hemsida: https://www.onedge.se/
Instagram: @onedgeinspiration

Ekotipset. På Ekotipsets konto får du precis som namnet säger tips om hur du skapar en mer giftfri, miljövänlig och rolig vardag. Här hittar du alltifrån recept på god ekologisk veganglass till miljövänliga städmetoder, produkttips och ekohacks. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Hemsida: www.ekotipset.se
Instagram: @ekotipset

The.horizon.is.calling. Part-time vanlifers som visar att vanlife är möjligt även med barn och hund. En stor inspiration för dem som inte vill sluta leva livet på vägen även efter tillökning i familjen. Med stor kreativitet och humor får vi följa Anna Ringman och Dan Ekbackes renoveringar och resor. Missa inte deras insta stories där de bjuder på rörliga glimtar av sina resor och vanlife communityt. Familjeinspiration på hög nivå!

Hemsida: https://thehorizoniscalling.com/
Instagram: @the.horizon.is.calling

Palmerbrace Vintage. Vintage trenden är hetare än hetast och någon som har skapat sin egen business med vintage och hållbarhet i fokus är Fanny Omne. Hon handlar second handplagg på loppisar, stylar om och säljer på sin webbshop för att inspirera människor till hållbart mode.

Hemsida: https://palmerbracevintage.com/
Instagram: @palmerbracevintage

Fejan Outdoor. Skärgårdsöar och kajaker som glider över stilla vatten. Naturskön ekoturism med en blandning av havsbrisar och soluppvärmda klippor. Fejan Outdoor bjuder in till en inspirerande glamping-upplevelse och öppnar upp för att fler ska ta sig ut och upptäcka naturen. De hyllar lugnet i naturen och hur det reflekterar sig på vårt välmående.

Hemsida: http://fejanoutdoor.se
Instagram: fejanoutdoor

Skitouring Scandinavia. Ekologisk skidåkning behövs minst sagt anammas av fler skidälskare! Carl Lundberg är bergsguiden som slutade flyga och istället letade efter ett hållbart sätt att åka skidor runt om i världen. Idag erbjuder han hållbara skidresor till olika spännande destinationer där du även erbjuds klimatsmart mat och får en inblick i hur du kan minska din konsumtion.

Hemsida: http://www.skitouringscandinavia.com
Instagram: skitouringscandinavia

Tompkins conservation startades av Kris och Doug Tompkins som under många år köpt upp mark i Chile med målsättningen att skapa nationalparker och främja biologisk mångfald. Genom sitt arbete har de återställt enorma arealer mark och arbetat hårt för en ökad förståelse hos både allmänheten och regeringar för vikten av mångfald och orörd natur. Den 30 april 2019 lämnar de officiellt över all mark till Chiles regering som tar över förvaltningen av parkerna.

Hemsida: http://www.tompkinsconservation.org
Instagram: tompkins_conservation

Omställningsnätverket.Vår planet mår inte bra och vi måste agera. Omställningsnätverket arbetar för att skapa ett samhälle som respekterar planetens gränser. En viktig del av deras arbete är även att måna om de sociala bitarna genom att medlemmarna ger varandra stöd, uppmuntran och inspiration. Gemensamt tar de initiativ för att ta hand om sig själva, naturen och varandra.

Hemsida: omställning.net
Instagram: omstallning

InspireUs är nätverket som arbetar för jämställdhet inom actionsporter. För åtta år sedan kavlade de upp ärmarna, satte ned foten och sa ifrån på skarpen; varför fick inte tjejer lika mycket plats som killar? Idag har de inspirerat många att våga tro på sig själva och deras flöde på Instagram är fyllt utav peppande tjejer som utför allt från extremskidåkning till coola trick på rollerblades. Girl power så att det sjunger om det!

Hemsida: http://inspireus.se/
Instagram: inspireusse

Normcreative utmanar och ifrågasätter samhällets normer. Varför reagerar samhället skeptiskt på en kalsongmodell med en bit spets på? På Normcreative blir du introducerad till olika designers som har tänkt utanför boxen och som försöker att höja medvetenheten kring normer. Här bjuds det på inspiration till att våga börja göra saker annorlunda och ordentliga tankeställare.

Hemsida: https://www.normcreative.com/
Instagram: normcreative

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s